Ambush marketing

Ambush marketing is een guerrillastrategie waarbij merken onofficieel grootevenementen benutten voor promotie.

Betekenis: Ambush marketing

Heb je je ooit verwonderd hoe bepaalde merken recht in de schijnwerpers springen bij grote evenementen zonder dat ze officiële sponsors zijn? Dat is ambush marketing in actie! Deze guerrillastijl strategie maakt handig gebruik van grote evenementen om aandacht te trekken, zonder de kosten van sponsoring. Bedrijven die hierin uitblinken, vinden slimme manieren om hun merk te verbinden met het evenement in de hoofden van consumenten, vaak tot frustratie van de officiële sponsors.

Hoe het werkt

Bij ambush marketing draait alles om creativiteit en timing. Merken wachten op het perfecte moment, zoals een sportfinale of een cultureel festival, en lanceren dan verrassingscampagnes die het evenement nabootsen of er slim mee verwoven zijn. Denk aan advertenties die suggestief zijn, het sponsoren van individuele atleten in plaats van het hele evenement, of het organiseren van parallelle events. Deze tactieken stellen een merk in staat om in de publiciteit te komen zonder de officiële sponsorbedragen te betalen.

Voor- en nadelen

Ambush marketing kan zowel slim als riskant zijn. Enerzijds kan het een merk enorm veel zichtbaarheid geven tegen lagere kosten dan traditionele sponsoring. Aan de andere kant kan het juridische problemen opleveren en worden gezien als onethisch. De grens tussen creatieve marketing en inbreuk op sponsorrechten is vaak dun. Toch blijft het een populaire tactiek voor degenen die bereid zijn het risico te nemen voor de mogelijkheid van grote beloningen.

Ambush marketing in actie

Opvallende voorbeelden van ambush marketing kun je vaak vinden tijdens wereldwijde sportevenementen zoals de Olympische Spelen of het WK voetbal. Bedrijven maken dan advertenties die atleten feliciteren of organiseren evenementen die samenvallen met de wedstrijden. Dit zorgt ervoor dat hun merk geassocieerd wordt met het evenement zonder dat ze officieel verbonden zijn. Het is een kunst en een wetenschap, en als het goed wordt gedaan, kan het een merk op de kaart zetten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!