Ajax

Ajax is een term uit de technologie, specifiek voor Asynchronous JavaScript and XML. Het verbetert de snelheid en interactiviteit van websites door het laden van nieuwe inhoud op de achtergrond, wat de gebruikerservaring verhoogt.

Betekenis: Ajax

Ajax, niet te verwarren met de bekende voetbalclub, is in de wereld van marketing een essentiële term. In dit geval, ligt de oorsprong niet in Amsterdam, maar in de technologie. Ajax staat voor Asynchronous JavaScript and XML. Het is een techniek die wordt gebruikt om webpagina's sneller en interactiever te maken.

In de oude 'surfen' manier moest je een hele pagina refreshen om nieuwe informatie te zien. Met Ajax kan dit nu op de achtergrond, terwijl jij rustig verder leest op de pagina. Het verhoogt de gebruikerservaring en kan je conversieratio's een extra boost geven.

Hoe werkt Ajax?

Kort samengevat werkt Ajax door asynchrone requests te sturen naar de server en hier vervolgens een stukje van de webpagina mee te updaten. Dit bespaart je veel laadtijd en biedt een soepele gebruikerservaring.

Gevolgen van Ajax voor SEO

Een belangrijk punt om in overweging te nemen is dat niet alle webcrawlers van zoekmachines even goed om kunnen gaan met Ajax. Dit kan de zichtbaarheid van de webpagina in zoekresultaten beïnvloeden. Gelukkig neemt dit probleem af naarmate technologie vooruitgaat en zoekmachines zich voortdurend ontwikkelen om up-to-date te blijven.

Concluderend, gezien de vele voordelen die het biedt, zou elke marketeer bekend moeten zijn met Ajax en de manier waarop het webtechnologie kan verbeteren.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!