Eyetracking

Eyetracking is een techniek die voornamelijk wordt gebruikt in marketing. Het biedt inzicht in het visuele gedrag van mensen door te meten waar en hoe lang ze kijken.

Betekenis: eyetracking

Eyetracking is een techniek toegepast in de marketingwereld die bedoeld is om inzicht te krijgen in het visuele gedrag van de mens. Het stelt adverteerders, ontwerpers en onderzoekers in staat om te zien waar gebruikers naar kijken op een pagina, hoe lang ze kijken, en in welke volgorde ze naar items kijken. Dit kan uiterst nuttig zijn bij het verbeteren van de bruikbaarheid van websites, dashboards, apps en andere visuele interfaces.

De rol van eyetracking in marketing

Met eyetracking kunnen marketeers het effect van hun werk meten door te kijken hoe kijkers navigeren op hun websites, welke afbeeldingen of teksten hun aandacht trekken, en wat ze negeren. Met deze informatie kunnen marketeers beter begrijpen wat hun doelgroep wil en kunnen zij hun werk aanpassen om gebruikers de beste ervaring te bieden. Bovendien stelt eyetracking marketeers in staat om hun ontwerpen te testen en te optimaliseren voor hogere conversieratio's.

Eyetracking technologie: hoe het werkt

Eyetracking maakt gebruik van infraroodlicht of andere technieken om de bewegingen en posities van de ogen vast te leggen. De gegevens die hieruit voortkomen kunnen dan worden geanalyseerd om te bepalen waar de gebruiker naar kijkt op een scherm. Met deze informatie kunnen bedrijven ontwerpen en ervaringen creëren die direct aansluiten bij de natuurlijke blik van hun gebruikers, wat leidt tot meer betrokkenheid en uiteindelijk tot meer conversies.

Vooruitzichten en mogelijkheden

Als technologie blijft evolueren, biedt eyetracking een breed scala aan toepassingsmogelijkheden in diverse industrieën. Van onderwijs tot gezondheidszorg tot entertainment, eyetracking opent nieuwe deuren naar interactieve en personaliseerbare ervaringen die gebruikers echt waarderen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!