Fold

De term 'fold' in digitale marketing verwijst naar dat deel van een webpagina dat zichtbaar is zonder te scrollen, zowel horizontaal als verticaal.

Betekenis: Fold

In de wereld van digitale marketing, verwijst de term fold naar dat deel van een webpagina dat zichtbaar is zonder te scrollen. Het betreft zowel horizontaal als verticaal scrollen. Het gebied "onder de fold" is de rest van de webpagina die naar buiten scrolt.

Waar komt de term vandaan?

Hoewel het een belangrijk onderdeel is van digitale marketing, komt de term 'fold' eigenlijk uit de wereld van de print media. In een fysieke krant, is de 'fold' de vouw in het midden van de pagina. Artikelen en advertenties boven de vouw waren zichtbare en daarom als waardevoller beschouwd.

Waarom is de fold belangrijk?

In digitale marketing is inhoud boven de fold cruciaal omdat dit het eerste is wat gebruikers zien wanneer ze op een webpagina aankomen. Het kan de eerste indruk van een website maken of breken. Daarom moet dit gebied waardevolle en boeiende inhoud bevatten die de aandacht van de bezoeker trekt.

Hoe beïnvloedt de fold webdesign?

Webdesign en zijn nauw verweven met de fold. Het is belangrijk om het belangrijkste bericht, de call-to-action of belangrijke content boven de fold te plaatsen. Het ontwerp van de fold heeft invloed op bounce rates en conversiepercentages, wat essentieel is voor de succes van de website.

Een dynamisch concept

Het begrip ‘fold’ is dynamisch en verschilt van apparaat tot apparaat, afhankelijk van de schermgrootte en resolutie. Wat zichtbaar is op een desktopscherm is niet hetzelfde als wat we zien op een mobiele telefoon of tablet.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!