Footer

Footer: het onderste deel van een webpagina met contactinfo, links en meer, essentieel voor navigatie en SEO.

Betekenis: footer

In de wereld van marketing en webdesign verwijst de term footer naar het onderste gedeelte van een webpagina. Dit element is vaak een constante factor op meerdere pagina's van een website en biedt verschillende functies. Een footer kan belangrijke informatie bevatten zoals contactgegevens, links naar relevante pagina's, socialemediaknoppen, inschrijfformulieren voor nieuwsbrieven en zelfs korte beschrijvingen van bedrijfsdiensten of -missies. Bovendien speelt de footer een rol in de gebruiksvriendelijkheid en SEO van een website door de navigatie te verbeteren en aanvullende context te bieden aan zoekmachines.

Functie van de footer

De footer is niet zomaar een aanhangsel van een webpagina; het is een strategisch hulpmiddel dat kan bijdragen aan de gebruikerservaring. Goed ontworpen footers leiden bezoekers naar andere relevante content en moedigen verdere interactie aan. Ook zorgen ze voor een professionele uitstraling en consistentie over de gehele website, wat vertrouwen schept bij bezoekers. Het toevoegen van een sitemap, privacybeleid en gebruiksvoorwaarden in de footer kan ook juridisch belangrijk zijn voor transparantie en conformiteit.

Best practices voor footers

Effectieve footers zijn helder en overzichtelijk. Ze moeten een evenwicht bewaren tussen voldoende informatie en overload vermijden. Het gebruik van kolommen om informatie te organiseren is een populaire methode, evenals het opnemen van visuele elementen zoals iconen die de leesbaarheid bevorderen. Een andere belangrijke tip is om de footer responsive te maken, zodat deze op alle apparaten correct wordt weergegeven. Ten slotte is het regelmatig bijwerken van de footer belangrijk om ervoor te zorgen dat alle links functioneren en de informatie up-to-date is.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!