Dns

DNS, Domain Name System, is als het telefoonboek van het internet dat IP adressen vertaalt naar begrijpelijke taal. Het speelt een belangrijke rol in online marketing en beveiliging.

Betekenis: DNS

DNS, of Domain Name System, is een essentieel onderdeel van het internet dat fungeert als het telefoonboek van het internet. Achter elke website gaat een reeks numerieke codes schuil, bekend als IP-adressen. Het DNS-systeem vertaalt deze complexe codes naar begrijpelijke taal, waardoor we websites kunnen herinneren en bezoeken door hun domeinnamen, zoals www.website.com, in plaats van hun numerieke IP-adressen.

Hoe werkt DNS?

Het proces van DNS-vertaling wordt resolutie genoemd. Wanneer je een URL in je webbrowser typt, stuurt je computer een verzoek naar een DNS-server. Deze server zoekt vervolgens de bijbehorende IP-adres op in zijn record en stuurt deze informatie terug naar je computer. Je webbrowser kan nu een verbinding maken met de server bij het geretourneerde IP-adres en de webpagina laden.

Het belang van DNS in marketing

DNS speelt een cruciale rol in de online marketing. Het beïnvloedt de laadtijden van websites, iets wat invloed kan hebben op de gebruikerservaring en de SEO-rankings. Bovendien helpt een goede DNS-beheer tactiek bij het beschermen tegen cyberaanvallen en houdt het een website betrouwbaar en veilig, wat beide van groot belang zijn voor online reputatiemanagement.

Voor meer informatie over verwante marketingtermen, zie: SEO.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!