Panda update

Panda update is een aanpassing van Google's algoritme gericht op het verlagen van de ranking van sites met inhoud van lage kwaliteit.

Betekenis: Panda update

Wanneer we het hebben over de Panda update, duiken we in de wereld van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Dit is een belangrijke term voor iedereen die zijn website probeert te optimaliseren voor Google. De Panda update is een wijziging die Google heeft doorgevoerd in zijn algoritme met het doel om websites met content van lage kwaliteit lager te laten scoren in de zoekresultaten. Deze update, die voor het eerst werd uitgerold in februari 2011, is genoemd naar een van de engineers van Google en is ontworpen om de gebruikerservaring op het internet te verbeteren.

Voordat de Panda update werd ingevoerd, konden websites soms torenhoge posities in zoekmachineresultaten behalen, ook al boden ze weinig waardevolle inhoud. Dit was frustrerend voor gebruikers die op zoek waren naar nuttige informatie. Met de Panda update heeft Google een scherpere focus gelegd op het belonen van hoogwaardige, informatieve content. Websites met inhoud die als dun, plagiaat of eenvoudigweg niet nuttig wordt beschouwd, zijn meer geneigd te dalen in de rangschikking.

Webmasters en content creators reageerden op deze verandering door hun aandacht te vestigen op het verbeteren van de kwaliteit van hun content. Het aanbieden van originele, diepgaande en relevante informatie werd essentieel. De Panda update herinnert ons eraan dat kwaliteit koning is in de wereld van SEO en dat waarde bieden aan de gebruiker altijd voorop moet staan.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!