Advertainment

Advertainment is een creatieve marketingtechniek die adverteren en entertainment combineert om op een subtiele, aantrekkelijke manier een boodschap over te brengen.

Betekenis: Advertainment

Ooit gehoord van de term advertainment? Het is niets anders dan een knap stukje marketing dat het midden houdt tussen adverteren en entertainment. Advertainment is een creatieve en innoverende techniek waarbij adverteren en vermaak samenkomen met als doel een boodschap over te brengen op een subtiele en aantrekkelijke manier.

Een mix van adverteren en entertainment

Advertainment is ontstaan uit de behoefte om consumenten op een unieke manier te bereiken. In plaats van het traditionele adverteren, gebruikt advertainment entertainment om de aandacht van de consument te trekken. Het gaat om het combineren van een marketingboodschap in een entertainend formaat, zoals een video, een spel, een blogartikel, of een social media post. Het doel is om de consumenten te vermaken én tegelijkertijd te informeren over een product of dienst.

Waarom Advertainment?

Advertainment is strategisch waardevol omdat het helpt om de merkbekendheid te versterken en de betrokkenheid van de consument te vergroten. Het laat bedrijven opvallen in de drukke markt en maakt het mogelijk om een nauwere relatie op te bouwen met hun publiek. Bovendien kan advertainment helpen om negatieve percepties rond reclame te overwinnen en een positieve merkassociatie te creëren.

Advertainment in de praktijk

Enkele bekende vormen van advertainment zijn branded content, productplaatsingen in films en series, en participatieve marketingcampagnes. Merken nemen steeds vaker hun toevlucht tot deze techniek om te differentiëren en duurzame klantrelaties te ontwikkelen. Daarom kan advertainment een essentiële rol spelen in een succesvolle marketingstrategie.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!