Bedrijfskolom

Een bedrijfskolom beschrijft alle stappen in het productieproces van een product of dienst, van grondstof tot eindconsument. Elk onderdeel in deze kolom wordt gezien als een schakel.

Betekenis: Bedrijfskolom

Een bedrijfskolom is een term die in de marketingwereld wordt gebruikt om alle stappen in het productieproces van een product of dienst te beschrijven, van grondstof tot eindconsument. Elk onderdeel in deze kolom, van de levering van de grondstoffen tot de winkel waar de eindgebruiker zijn aankoop doet, wordt gezien als een schakel in deze keten.

Werking van de Bedrijfskolom

In een eenvoudig voorbeeld van een bedrijfskolom begint alles met de winning van grondstoffen. Deze grondstoffen worden verwerkt tot halffabrikaten in een productiebedrijf. De halffabrikaten worden verder verwerkt tot eindproducten, die worden verkocht aan detailhandelaren. De detailhandelaren verkopen de producten vervolgens aan de uiteindelijke consument.

Belang van de Bedrijfskolom

Elke schakel in de bedrijfskolom is van vitaal belang om een product of dienst succesvol op de markt te brengen. Als een van de schakels in de keten faalt, heeft dat gevolgen voor het hele proces. Daarom is het belangrijk voor bedrijven om een goed inzicht te hebben in hun bedrijfskolom en waar mogelijk te streven naar efficiëntie en verbetering.

Door de bedrijfskolom in kaart te brengen, kunnen bedrijven strategische beslissingen nemen over bijvoorbeeld het outsourcen van bepaalde processen, het inslaan van nieuwe grondstoffen of het bereiken van nieuwe doelmarkten. Niet te vergeten dat identificatie van mogelijke risico's in de bedrijfskolom kan helpen bij het ontwikkelen van een effectieve risicobeheersingsstrategie.

Relatie met Andere Marketingtermen

De bedrijfskolom is sterk verbonden met andere marketingconcepten, zoals het distributiekanaal en de waardeketen. Deze concepten kijken naar specifieke aspecten van het productieproces en de weg die een product aflegt van fabrikant tot consument.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!