Quickscan

Een quickscan is een snelle beoordeling in marketing om potentiële problemen te identificeren en de efficiëntie van processen, producten of strategieën te beoordelen.

Betekenis: Quickscan

Een quickscan is een marketingterm die verwijst naar een snelle, maar grondige beoordeling van een proces, product of strategie. Het is ontworpen om potentiële problemen te identificeren en te beoordelen hoe effectief of efficiënt iets werkt. Een quickscan is geen diepgaande analyse, maar geeft wel waardevolle inzichten die kunnen helpen bij het maken van beslissingen of het plannen van verdere acties.

Doel van een Quickscan

Het doel van een quickscan is om snel een overzicht te krijgen van de huidige situatie. Het helpt bij het identificeren van sterke en zwakke punten, kansen en bedreigingen. In de marketing context, kan dit betekenen dat een quickscan wordt gebruikt om te beoordelen hoe goed een campagne presteert, of om het potentieel van een nieuwe markt te beoordelen voordat er tijd en middelen aan worden besteed.

Voorbeeld van het Gebruik van een Quickscan

Stel dat je een schoenenwinkel hebt en je wilt weten of een online winkel zou kunnen werken. Een quickscan zou een snelle analyse van de marktomstandigheden kunnen geven: hoeveel concurrentie er is, wat de trend is in online schoenenverkoop, wat de potentiële kosten zouden zijn, enzovoort. Met deze informatie kun je een beter geïnformeerde beslissing nemen of het de moeite waard zou kunnen zijn om op deze nieuwe markt te wagen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!