Key performance indicator

Key performance indicators (KPI's) zijn meetwaarden die tonen hoe goed een bedrijf doelen bereikt.

Betekenis: Key performance indicator

Wat zijn key-performance-indicators en waarom zijn ze zo belangrijk in de marketingwereld? Nou, stel je voor dat je een kapitein op een schip bent en je navigeert door de uitgestrekte oceaan. Key performance indicators (KPI's) zijn als je kompas en zeekaarten, die je helpen de juiste richting op te gaan en je doelen te bereiken. Ze geven je meetbare waarden aan die aantonen hoe effectief een bedrijf is in het behalen van zijn belangrijkste bedrijfsdoelstellingen.

Bedrijven gebruiken KPI's op verschillende niveaus om hun succes bij het bereiken van doelen te evalueren. Op hoog niveau richten KPI's zich op de algehele prestaties van de onderneming, terwijl op een lager niveau KPI's meer gericht zijn op processen in afdelingen zoals verkoop, marketing, HR, support en anderen. Effectieve KPI's zijn goed afgestemd op de bedrijfsstrategie en laten zien waar actie nodig is om de gewenste uitkomst te bewerkstelligen.

En hoe kies je de juiste KPI's voor jouw bedrijf? Het is essentieel dat de geïdentificeerde KPI's direct verband houden met de kernactiviteiten die bijdragen aan het succes. Ze moeten ook meetbaar, bereikbaar, relevant en tijdgebonden zijn. Door deze slim te kiezen, kan je organisatie scherp blijven en zich continu verbeteren. Denk aan de kapitein die geïnformeerd en gefocust blijft, altijd stuur houdend naar het land van succes.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!