Core web vitals

Core web vitals zijn statistieken die de gebruikerservaring meten op webpagina's, en spelen een rol in Google’s zoekmachine ranking en SEO.

Betekenis: core web vitals

Core-Web-Vitals is een set statistieken die Google heeft geïntroduceerd om de gebruikerservaring op webpagina's te meten. Deze statistieken omvatten Laden, Interactiviteit en Visuele Stabiliteit, gemeten door specifieke metrics genaamd Largest Contentful Paint (LCP), First Input Delay (FID) en Cumulative Layout Shift (CLS).

Waarom zijn core web vitals belangrijk?

Core-Web-Vitals spelen een cruciale rol in het algoritme van Google voor zoekmachine ranking en SEO. De statistieken zijn ontwikkeld om de ervaring van de gebruiker te meten tijdens hun interactie met een webpagina. Een performante website op deze vitals kan bijdragen aan een betere ranking in de zoekresultaten van Google, wat kan leiden tot meer verkeer en hogere conversieratio's.

Hoe optimaliseer je core web vitals?

Om de Core-Web-Vitals van een website te optimaliseren kan je verschillende zaken toepassen. Dit varieert van afbeeldingen en andere media optimaliseren tot zorgen voor een snelle server respons. Daarnaast kan je ook gebruik maken van tools zoals PageSpeed Insights en Lighthouse om je prestaties te meten en te verbeteren.

Conclusie

Core-Web-Vitals zijn een essentieel onderdeel van de moderne SEO-praktijken, aangezien ze richten op de gebruikerservaring, wat een prioriteit is voor Google. Door te focussen op deze statistieken, kunnen marketeers de prestatie van hun website verbeteren, wat kan leiden tot betere zoekresultaten, meer verkeer en hogere conversie.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!