Linkcloaking

Linkcloaking is een techniek in online marketing die de bestemmings-URL van een link verbergt of wijzigt, vaak gebruikt in affiliate marketing.

Betekenis: linkcloaking

Linkcloaking is een techniek die wordt gebruikt in online marketing om de bestemmings-URL van een link te verbergen of te wijzigen. Het is een manier om ervoor te zorgen dat de bezoekers of zoekmachines de daadwerkelijke URL niet zien en daardoor minder snel worden afgeschrikt. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn bij affiliate marketing, waarbij lange en complexe URL's vaak worden versimpeld om ze gebruiksvriendelijker te maken.

Waarom gebruiken marketeers linkcloaking?

Er zijn een aantal redenen waarom marketeers linkcloaking kunnen inzetten. Een belangrijke reden is om de verwijzingslink meer legitiem of vertrouwd te laten lijken. Soms kunnen bezoekers terughoudend zijn om op een link te klikken als ze zien dat het een affiliate-link is. Door de link te 'cloaken', ziet de link eruit als een normale URL, waardoor meer bezoekers geneigd kunnen zijn om erop te klikken.

Voordelen en nadelen van linkcloaking

Naast het verhogen van het aantal klikken, kan linkcloaking ook nuttig zijn om trackers te omzeilen die kunnen voorkomen dat een affiliate-commissie correct wordt bijgehouden. Echter, het verbergen van de echte URL kan als misleidend worden beschouwd en is in sommige gevallen zelfs tegen de regels van sommige affiliate-programma's. Het is daarom belangrijk om altijd de voorwaarden te controleren voordat je linkcloaking inzet.

Verschillende methoden van linkcloaking

Er zijn verschillende manieren om linkcloaking te implementeren, variërend van eenvoudige HTML en JavaScript technieken tot geavanceerdere server-side methoden. De juiste methode hangt af van de specifieke behoeften en omstandigheden van de marketeer.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!