Zichttermijn

Zichttermijn is de periode waarbinnen klanten het recht hebben een online aankoop te retourneren, meestal 14 dagen vanaf ontvangst, om het product te inspecteren of testen.

Betekenis: Zichttermijn

De term "Zichttermijn" verwijst naar de toegewezen periode waarbinnen een klant het recht heeft om een online aankoop te retourneren zonder verdere verplichtingen. Deze termijn, in de meeste gevallen 14 dagen, gaat in vanaf het moment dat de klant het product in ontvangst neemt. Het stelt klanten in staat om het product fysiek te inspecteren of te testen, en als ze niet tevreden zijn, kunnen ze besluiten het terug te sturen.

Het belang van de zichttermijn

De zichttermijn is vooral belangrijk in het online winkelen. Het biedt klanten de zekerheid dat ze niet vastzitten aan een product dat niet aan hun eisen of verwachtingen voldoet. Retailers moeten de zichttermijn duidelijk communiceren naar hun klanten om misverstanden te voorkomen en een eerlijke en transparante koopervaring te bieden.

Daarnaast draagt het ook bij aan het opbouwen van het vertrouwen tussen de klant en de verkoper. Een klant zal eerder een aankoop doen als ze weten dat ze de mogelijkheid hebben om het product zonder problemen terug te sturen.

Omgang met de zichttermijn in marketing

In marketing hebben bedrijven de mogelijkheid om de zichttermijn als een selling point te gebruiken. Ze promoten hun flexibele retourbeleid om potentiële klanten aan te trekken en te overtuigen tot een aankoop. Het hanteren van een zichttermijn die langer is dan wettelijk vereist kan een voordeel zijn, omdat het aangeeft dat de verkoper overtuigd is van de kwaliteit van hun producten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!