Forward chaining

Forward chaining: stapsgewijze marketing waarbij aanvullende producten geleidelijk worden geïntroduceerd om klantbetrokkenheid te vergroten.

Betekenis: Forward chaining

Forward chaining is een marketingstrategie waarbij je begint met een bestaand product of service en vervolgens stap voor stap aanvullende producten of diensten introduceert die daarop aansluiten. Dit proces lijkt een beetje op het vertellen van een verhaal waarbij elk hoofdstuk nieuwe avonturen en mogelijkheden onthult die de aandacht van je publiek vasthouden.

In de wereld van marketing kan forward chaining gebruikt worden om klanten mee te nemen op een reis door je productlijn. Je creëert een keten van gerelateerde aankopen door steeds een nieuw stukje van de puzzel te onthullen, wat de klant helpt om een compleet beeld te krijgen van wat jij aanbiedt. Het is een slimme manier om de interesse te wekken en de betrokkenheid te verhogen, terwijl je de waarde van je klantenbase uitbouwt.

Inzetten op forward chaining vereist gedegen kennis van je producten en inzicht in hoe deze elkaar versterken. Wanneer succesvol uitgevoerd, kan deze tactiek niet alleen de verkoop bevorderen maar ook zorgen voor een sterkere band met je klanten doordat je hen stap voor stap meeneemt in de groei en uitbreiding van jouw merk.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!