Customer relationship management

Customer relationship management (CRM) is een strategie die bedrijven inzetten om hun interactie met klanten te goed te beheren en verbeteren.

Betekenis: customer relationship management

Customer-Relationship-Management, ook wel bekend als CRM, is een strategie die bedrijven gebruiken om de interactie met hun klanten te beheren en te verbeteren. Het hoofddoel is om klantloyaliteit en -retentie te verbeteren, wat uiteindelijk leidt tot verhoogde bedrijfsgroei en winstgevendheid.

Functionaliteiten van CRM

CRM heeft meerdere functies, waaronder het verzamelen van klantgegevens, het analyseren van klantgedrag, het versterken van de klantrelaties en het gedetailleerd in kaart brengen van verkoopmogelijkheden. Deze informatie helpt bedrijven te begrijpen wat hun klanten echt willen en hoe ze hun producten of diensten op de juiste manier kunnen aanbieden.

Voordelen van customer relationship management

Met CRM kunnen bedrijven klantrelaties opbouwen en onderhouden, beter begrijpen wat klanten willen, de verkoop- en marketinginspanningen coördineren en uiteindelijk de verkoop verhogen. Daarnaast biedt CRM bedrijven ook de mogelijkheid om hun klantenservice te verbeteren door snel en efficiënt om te gaan met klantvragen en -klachten.

Implementatie van CRM

Bedrijven implementeren CRM meestal via softwaretoepassingen. Deze applicaties kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van het bedrijf, waardoor ze effectiever kunnen werken en hun doelstellingen op het gebied van klantrelatiebeheer kunnen bereiken.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!