Klantenservice

Klantenservice verwijst naar de ondersteunende diensten van een bedrijf om klantproblemen te helpen oplossen voor, tijdens en na de aankoop van producten of diensten.

Betekenis: klantenservice

De klantenservice, ook wel customer service genoemd, verwijst naar alle ondersteunende diensten die een bedrijf aanbiedt aan haar klanten voor, tijdens en na aankoop van producten of diensten. Het omvat alle activiteiten die het bedrijf onderneemt om de klantervaring te verbeteren en is een essentieel onderdeel van Customer Relationship Management (CRM).

Het belang van klantenservice

Niet alleen helpt goede klantenservice bij het oplossen van problemen en vragen van klanten, het kan ook leiden tot hogere klanttevredenheid, klantbehoud en positieve mond-tot-mondreclame. Dit draagt bij aan een beter bedrijfsimago en bindt klanten op de lange termijn aan je bedrijf.

Soorten klantenservice

Er zijn veel manieren waarop een bedrijf klantenservice kan bieden. Dit varieert van telefonische ondersteuning, e-mailservice, live chat tot zelfbedieningsopties zoals FAQ's op de website. De keuze voor de soorten klantenservice hangt af van de aard van het bedrijf, de wensen van de klant en de beschikbare middelen.

Klantenservice en marketing

Klantenservice speelt ook een belangrijke rol in . Een goede klantenservice kan als uniek verkoopargument (USP) dienen, wat het bedrijf onderscheidt van concurrenten. Bovendien kan een positieve klantervaring leiden tot herhalingsaankopen en klantloyaliteit, wat belangrijke doelen zijn in marketing.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!