Pixel

Een pixel is de kleinste bouwsteen van een digitaal beeld en in marketing vaak gerelateerd aan een tracking pixel voor het volgen van bezoekersgedrag op een website. Deze gegevens worden gebruikt voor gerichte marketingcampagnes.

Betekenis: Pixel

Een pixel is een belangrijke term in de wereld van online marketing. Het betreft een digitaal meetinstrument waarmee marketeers inzichten kunnen verzamelen over het gedrag van websitebezoekers. Hierdoor kunnen advertenties beter afgestemd worden op de interesses en behoeften van doelgroepen, waardoor de effectiviteit van marketingcampagnes vergroot wordt.

Werkwijze van een pixel

Een pixel wordt geplaatst op een website en verzamelt data door het volgen en registreren van verschillende acties van bezoekers. Denk bijvoorbeeld aan het klikgedrag, de bekeken pagina's en de duur van websitebezoeken. Deze informatie kan vervolgens gebruikt worden voor vele marketingtoepassingen, zoals het retargeten van specifieke bezoekersgroepen met gepersonaliseerde advertenties.

Er zijn verschillende soorten pixels beschikbaar, zoals de bekende Facebook Pixel en Google Tag Manager. Iedere pixel heeft zijn eigen specifieke toepassingen en voordelen.

Voordelen van pixel tracking

Pixels zijn een krachtig hulpmiddel voor het optimaliseren van je marketinginspanningen. Ze kunnen helpen bij het in kaart brengen van het bezoekersgedrag, het verbeteren van de targeting van advertenties, het verhogen van de relevantie van getoonde inhoud en het verlagen van advertentiekosten door efficiëntere campagnebeheersing.

Voor meer diepgaande informatie over hoe je pixels kunt inzetten, bekijk onze pagina over Google Tag Manager.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!