Viewability

Viewability, ook wel zichtbaarheid, verwijst naar de mate waarin een advertentie zichtbaar en bruikbaar is voor de gebruiker, een belangrijk concept in marketing.

Betekenis: viewability

Viewability, ook wel zichtbaarheid, is een concept dat wordt gebruikt om de zichtbaarheid of bruikbaarheid van een advertentie-uiting in de marketingwereld te meten. Het wordt in principe gedefinieerd als het percentage van een advertentie dat zichtbaar is voor de gebruiker en de tijdsduur dat deze zichtbaar blijft.

Werking van viewability

Om de viewability van een advertentie te kunnen meten, wordt deze meestal als 'viewable' beschouwd als minimaal 50% van het advertentieblok gedurende minimaal één opeenvolgende seconde in beeld is geweest. Bij videoadvertenties wordt de advertentie als 'viewable' beschouwd als minimaal 50% van het advertentieblok gedurende minimaal twee opeenvolgende seconden in beeld is geweest.

Belang van viewability in marketingstrategie

Het meten van viewability is uitermate belangrijk voor adverteerders omdat het hen helpt het rendement op hun advertentie-uitgaven te maximaliseren. Adverteerders willen er zeker van zijn dat hun advertenties daadwerkelijk worden bekeken, waardoor hun boodschap doordringt bij hun publiek. Met behulp van viewability kunnen adverteerders de effectiviteit van hun campagnes meten en eventueel wijzigingen aanbrengen om hun prestaties te verbeteren.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!