Google

Google is niet enkel een toonaangevende zoekmachine, maar ook een belangrijk marketinginstrument met invloed op zoekmachine marketing en de online zichtbaarheid van merken.

Betekenis: Google

Google is niet alleen een toonaangevende zoekmachine, maar ook een krachtig marketinginstrument. Met zijn dominantie in internetonderzoek domineert Google effectief de toegang tot informatie in de online wereld. De term 'Google' in de marketingcontext is meestal synoniem met zoekmachine marketing, ook wel bekend als Search Engine Marketing (SEM).

Invloed van Google op marketing

Google speelt een cruciale rol in online marketing. Het richt zich op het leveren van de meest relevante resultaten voor de zoekopdrachten van gebruikers. Hierbij komt de term zoekmachine optimalisatie (SEO) ook in beeld. SEO is de kunst en wetenschap van het maken van inhoud die Google aantrekkelijk vindt en waardeert. Maar Google domineert niet alleen op het gebied van organische zoekresultaten, ook met Google Ads speelt de gigant een grote rol in een succesvolle online marketingstrategie.

Google Ads

Google Ads is het reclameplatform van Google, waar bedrijven kunnen betalen voor advertenties om hun producten of diensten te promoten. Deze advertenties kunnen worden weergegeven in de Google zoekresultaten, op partnerwebsites of in apps. Het platform maakt gebruik van een model op basis van kosten per klik, waardoor adverteerders alleen betalen als iemand op hun advertentie klikt.

Conclusie

Samengevat, Google is meer dan een zoekmachine. Het is een belangrijke tool voor marketeers om hun merk online te promoten, de zichtbaarheid te verbeteren en de doelgroep te bereiken. Of het nu SEO of Google Ads betreft, marketing op Google is essentieel voor iedere online business.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!