Svg

SVG is een schaalbaar vectorgrafisch formaat ideaal voor heldere, interactieve beelden op web en in digitale marketing.

Betekenis: svg

Scalable Vector Graphics, ofwel svg, is een veelgebruikte term in de wereld van digitale marketing en webdesign. Het verwijst naar een grafisch formaat dat ideaal is voor het gebruik op internet. Waar traditionele beeldformaten zoals jpeg of png kunnen leiden tot kwaliteitsverlies bij het in- of uitzoomen, blijven svg-bestanden haarscherp, ongeacht de grootte. Dit komt doordat svg's vectorgebaseerde afbeeldingen zijn. Dat betekent dat ze zijn opgebouwd uit lijnen en vormen in plaats van pixels, waardoor ze oneindig schaalbaar zijn zonder enig kwaliteitsverlies.

Toepassing in marketing

In de marketing is svg een krachtig hulpmiddel omdat het de visuele kwaliteit van een merk op digitale platforms hoog houdt. Van logo's tot pictogrammen en infographics, svg zorgt ervoor dat deze beeldelementen er op elk apparaat en elke grootte optimaal uitzien. Bovendien ondersteunt svg animaties en interactiviteit, waardoor marketeers dynamische en gebruikersgerichte ervaringen kunnen creëren. Dit draagt bij aan een professionele uitstraling en verbetert de gebruikerservaring op websites en in advertenties.

Voordelen van svg

De voordelen van svg strekken zich uit over verschillende aspecten van digitale presentatie en prestatie. Een svg-bestand is over het algemeen kleiner dan rasterafbeeldingen, wat resulteert in snellere laadtijden van websites en een betere SEO-ranking. Daarnaast zijn svg-afbeeldingen gemakkelijk aan te passen met CSS of JavaScript, waardoor ze een flexibele keuze zijn voor merken die hun visuele content willen personaliseren. Deze aanpasbaarheid maakt het ook eenvoudiger om merkconsistentie over verschillende digitale assets te behouden, een cruciale factor in sterke marketingstrategieën.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!