Arbitrage

Arbitrage in marketing is een strategie waarbij men profiteert van prijsverschillen van een product in verschillende markten voor winst.

Betekenis: Arbitrage

Arbitrage in de wereld van marketing verwijst naar een strategie waarbij men profiteert van de prijsverschillen van een product of dienst in verschillende markten. Bijvoorbeeld, een marketeer kan een product voor een lage prijs kopen op markt A, om het vervolgens voor een hogere prijs te verkopen op markt B. Het verschil in prijs is dan de winst voor de marketeer.

Werking Van Arbitrage

Arbitrage werkt op basis van efficiëntie. De sleutel tot succes met arbitrage is snelheid en toegang tot informatie. Doordat de markt vaak volatiel is, zijn de mogelijkheden voor arbitrage vaak kortstondig. De toegang tot realtime data en technologie speelt daarom een cruciale rol in het potentieel voor winst.

Voorbeeld Van Arbitrage

Arbitrage komt vaak voor in de e-commerce sector. Denk bijvoorbeeld aan een marketeer die producten op Alibaba koopt voor een lage prijs en deze op Amazon verkoopt voor een hogere prijs. Dit is een vorm van arbitrage bekend als retail arbitrage.

Belang van Arbitrage

Arbitrage kan marketeers helpen om winst te genereren door het ontdekken en benutten van prijsverschillen in verschillende markten. Maar naast het genereren van winst, kan arbitrage ook helpen om prijzen te stabiliseren en marktefficiëntie te bevorderen.

Gerelateerde marketingtermen

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!