Putoutpricing

Putoutpricing is een agressieve prijsstrategie gericht op het uit de markt drukken van concurrenten door producten of diensten extreem laag te prijzen.

Betekenis: putoutpricing

Put-out-pricing is een agressieve prijsstrategie die bedrijven hanteren, met het doel om concurrenten uit de markt te verdrijven. Het idee hierachter is om de eigen producten of diensten zo laag te prijzen dat het voor concurrenten niet meer rendabel is om te concurreren. Dit kan leiden tot het verlaten van de markt door deze concurrenten, waardoor het bedrijf dat de putoutpricing strategie hanteert, overblijft met een groter marktaandeel.

Werking van putoutpricing

Put-out-pricing werkt door de prijzen te verlagen tot onder de productiekosten. Dit is uiteraard een risicovolle strategie, omdat het bedrijf er in eerste instantie verlies op maakt. Het doel is echter om op de lange termijn winst te maken door het verkrijgen van meer marktaandeel. Als een bedrijf eenmaal dominant is in de markt, kan het mogelijk zijn om de prijzen weer te verhogen en winst te gaan maken.

Voor- en Nadelen van putoutpricing

Zoals elke marketingstrategie, heeft ook put-out-pricing zijn voor- en nadelen. Het grootste voordeel is het potentieel om het marktaandeel aanzienlijk te vergroten. Het nadeel is echter het financiële risico dat het met zich meebrengt. Bovendien kan deze methode leiden tot kritiek en juridische gevolgen als het wordt beschouwd als oneerlijke concurrentie. Daarom moet een bedrijf voorzichtig zijn bij het toepassen van deze strategie en zich goed bewust zijn van de mogelijke gevolgen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!