Server side

Server side verwijst naar acties die worden uitgevoerd op een server in een computernetwerk, en speelt een essentiële rol in digitaal marketing voor veiligheid, snelheid, en personalisatie.

Betekenis: server side

In de wereld van digitaal marketing is de term server side een veelgebruikt begrip. Het verwijst naar acties of processen die aan de serverkant van een computernetwerk plaatsvinden. Op het meest basale niveau betekent server-side dat iets op een server wordt uitgevoerd, in tegenstelling tot de client-side (de gebruikerskant).

Server side functionaliteiten

Server side functionaliteiten omvatten typisch taken die te veel rekenkracht vereisen voor de client-side om te verwerken, of taken die privacy- of security-gevoelige informatie bevatten die niet aan de gebruikerskant moet worden blootgesteld. Documentprocessing, complexe berekeningen, databasetransacties, en de verwerking van geformuleerde gegevens zijn enkele voorbeelden van server-side activiteiten.

Belang van server side in marketing

In de context van marketing is server-side bijzonder belangrijk. Dit komt omdat het mogelijk maakt om waardevolle klantinformatie beveiligd en efficiënt te bewaren. Wanneer een gebruiker bijvoorbeeld een aankoop doet, worden de transactiegegevens op de server opgeslagen. Dit zorgt voor een soepelere, snellere en veiligere gebruikerservaring.

Server-side tracking

Een ander belangrijk aspect is server side tracking. Dit is een methode om gebruikersgedrag te volgen en te analyseren. Het maakt het mogelijk om meer nauwkeurige en gedetailleerde gebruikersgegevens te verzamelen dan client-side tracking, wat resulteert in beter geïnformeerde marketingbeslissingen en krachtigere personalisatie-opties.

Samengevat, server-side is een essentiële component van digitaal marketing, die onmisbaar is voor een veilige, snelle en gepersonaliseerde klantbeleving.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!