Dividend

Dividend is de winstuitkering van een bedrijf aan zijn aandeelhouders, vaak in contanten of aandelen.

Betekenis: dividend

Dividend verwijst naar de uitbetaling die een onderneming doet aan haar aandeelhouders, meestal uit de winst die het bedrijf heeft gemaakt. Deze financiële vergoeding is een manier om investeerders te belonen voor het risico dat zij nemen door te investeren in het bedrijf. De hoogte van het dividend kan variëren en wordt uitgedrukt in een absolute waarde per aandeel of als een percentage van de nominale waarde van het aandeel. Dividend kan worden uitgekeerd in contanten, maar soms ook in de vorm van extra aandelen, bekend als stockdividend. Een regelmatige dividenduitkering kan een teken zijn van een stabiel en winstgevend bedrijf, en is dan ook vaak een aantrekkelijke factor voor beleggers die op zoek zijn naar een passief inkomen.

Waarom is dividend belangrijk voor marketeers?

Marketeers zouden dividend niet over het hoofd moeten zien, omdat het een interessant verkoopargument kan zijn bij het promoten van investeringen. Bedrijven met een sterke dividendgeschiedenis kunnen aantrekkelijker zijn voor bepaalde doelgroepen, zoals inkomenzoekende beleggers. Het consequent uitkeren van dividend kan het vertrouwen weerspiegelen dat een onderneming heeft in haar eigen toekomstige prestaties en financiële gezondheid, iets wat een positief merkimago bevordert en kan bijdragen aan een krachtige marketingstrategie.

Overwegingen bij dividendbeslissingen

Het vaststellen van een dividendbeleid kan complex zijn, want er moet rekening worden gehouden met de huidige liquiditeitspositie van het bedrijf, investeringsbehoeften en de verwachtingen van de aandeelhouders. Tevens moet er een balans gevonden worden tussen het uitkeren van dividend en het behouden van voldoende middelen binnen de onderneming voor toekomstige groei en investeringen. Bovendien kan de frequentie van de uitbetaling, zoals maandelijks, per kwartaal of jaarlijks, invloed hebben op de perceptie en aantrekkelijkheid van het bedrijf bij potentiële investeerders.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!