Cost per action

Cost per action, of CPA, is een betalingsmodel in digitale marketing waarbij adverteerders alleen betalen voor een specifieke actie van een eindgebruiker, zoals klikken of aankopen.

Betekenis: cost per action

In de wereld van digitale marketing is cost per action, vaak afgekort als CPA, een betalingsmodel waarbij adverteerders betalen voor een specifieke actie die wordt uitgevoerd door een eindgebruiker. Deze actie kan variëren van een eenvoudige klik op een advertentie, het invullen van een formulier, tot het voltooien van een aankoop.

Werking van cost per action

Bij CPA betaalt de adverteerder alleen wanneer de bezoeker een specifieke actie voltooit. Dit kan bijzonder nuttig zijn voor bedrijven die een specifiek doel voor ogen hebben, zoals het genereren van leads of het stimuleren van aankopen. Dit staat in contrast met andere betalingsmodellen zoals cost-per-click (CPC) of cost-per-mille (CPM), waarbij adverteerders betalen voor klikken of vertoningen, ongeacht of deze leiden tot een gewenste actie.

Voordelen van cost per action

Een van de grootste voordelen van het CPA-model is dat het de risico's voor adverteerders minimaliseert. Je betaalt alleen voor acties die bijdragen aan je bedrijfsdoelen, wat betekent dat elke dollar die je uitgeeft waarschijnlijk resulteert in een meetbaar rendement op investering (ROI).

Nadeel van cost per action

Het voornaamste nadeel van CPA is dat het meestal duurder is dan andere advertentiemodellen zoals CPM of CPC. Dit komt omdat adverteerders grotendeels het risico op zich nemen dat de advertentie geen resultaten oplevert.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!