Ratecard

Een ratecard is een document dat reclametarieven van een platform weergeeft, en helpt adverteerders bij het plannen en beheren van hun campagnes en budgetten.

Betekenis: ratecard

In de wereld van marketing en advertenties, is een ratecard een integraal document dat informatie verstrekt over de reclametarieven van een bepaald platform, hetzij digitaal of traditioneel. Het voorziet adverteerders van gedetailleerde tarieven voor verschillende advertentiemogelijkheden. Ansichtkaarten kunnen bijvoorbeeld informatie bevatten over afmetingen, plaatsingen en tarieven voor een specifieke tijdsperiode.

Hoe wordt een ratecard gebruikt?

Een ratecard wordt vaak gebruikt door adverteerders en mediaplanners om hun campagnes te plannen. Het helpt hen de kosten-efficiëntie van verschillende advertentiemogelijkheden bij te houden en hun budgetten dienovereenkomstig te beheren. Het voorziet hen ook van nuttige informatie over het bereik en de impact van de advertentieruimte.

Belang van een ratecard

Het belang van een ratecard kan niet worden onderschat. Het stelt adverteerders in staat om een weloverwogen beslissing te nemen over waar zij hun advertenties willen plaatsen. Daarnaast helpt het hen ook om een beter inzicht te krijgen in de kosten die zij zouden moeten verwachten bij het kopen van advertentieruimte, zodat zij hun budgetten efficiënter kunnen beheren.

Samenvatting

Kortom, een ratecard is een waardevol document voor elke adverteerder. Met behulp hiervan kunnen zij hun marketingbudgetten optimaal besteden en een effectieve advertentiecampagne voeren op zowel digitale als traditionele platforms.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!