Garandeerde traditionele specialiteit

Een garandeerde traditionele specialiteit (GTS) is een Europees label dat bevestigt dat een product gemaakt is volgens een traditionele methode, zonder geografische beperkingen.

Betekenis: garandeerde traditionele specialiteit

De term garandeerde traditionele specialiteit (GTS) is een label dat wordt toegekend aan agrarische producten en voedingsmiddelen in de Europese Unie. Dit label waarborgt dat een product is gemaakt volgens een traditionele methode, maar zegt niets over de geografische oorsprong van het product. Het doel van de GTS is om traditionele specialiteiten en hun productiemethoden te beschermen en te promoten.

Belang van garandeerde traditionele specialiteit

Het label garandeerde traditionele specialiteit biedt consumenten de garantie dat ze een product kopen dat is geproduceerd met traditionele ingrediënten of op traditionele wijze. Voor bedrijven is het een marketingtool die producten een unieke positie kan geven in de markt. Het benadrukt de kwaliteit en authenticiteit, die kunnen bijdragen aan een hogere verkoopprijs en het onderscheiden van de concurrentie.

Andere gerelateerde termen

Er zijn andere labels die een vergelijkbaar doel hebben als de GTS, zoals de Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) en de Beschermde Geografische Aanduiding (BGA). Deze labels geven aan dat een product in een bepaald geografisch gebied is gemaakt volgens een specifiek proces en voldoet aan bepaalde kwaliteits- en productienormen.

Conclusie

Garandeerde traditionele specialiteit is een krachtig marketinginstrument dat bedrijven in de landbouw- en voedingssector kunnen gebruiken om hun producten te onderscheiden en consumenten te informeren over de traditionele productiemethoden die worden gebruikt.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!