Loonheffing

Loonheffing zijn belastingen en premies afgetrokken van werknemersloon, beïnvloeden nettoloon en koopkracht.

Betekenis: loonheffing

Loonheffing is de verzamelnaam voor de belastingen en premies die direct worden ingehouden op het salaris van werknemers in Nederland. Dit potje bestaat uit loonbelasting, premies voor volksverzekeringen, werknemersverzekeringen en de bijdrage Zorgverzekeringswet. Werkgevers houden deze bedragen in en dragen ze af aan de Belastingdienst. De hoogte van de loonheffing is afhankelijk van de brutoloon en persoonlijke omstandigheden van de werknemer, zoals de loonheffingskorting. Hierdoor krijgt het begrip 'nettoloon' zijn waarde; het is het bedrag dat overblijft na aftrek van alle heffingen en dat daadwerkelijk op je bankrekening belandt. Begrijpen hoe loonheffing werkt, is belangrijk, omdat het invloed heeft op zowel de bedrijfskosten als het netto-inkomen van werknemers.

Waarom is loonheffing belangrijk in marketing?

Als je denkt aan marketing, dan lijkt loonheffing wellicht een ver-van-je-bed-show. Toch heeft loonheffing indirecte gevolgen voor marketingafdelingen. Budgetten voor campagnes worden namelijk beïnvloed door de totale kosten die een bedrijf heeft, inclusief loonkosten. Bovendien hebben netto-inkomens van consumenten invloed op hun koopkracht en dus ook op hun aankoopgedrag. Als marketeer is het dus zeker nuttig om op de hoogte te zijn van de basisprincipes van loonheffing en hoe dit kan doorwerken in het uitgavenpatroon van je doelgroep.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!