Software as a service

Software as a service (SaaS) is een softwarelevering licentiemodel waarbij software en gerelateerde gegevens op afstand worden gehost, meestal in de cloud.

Betekenis: software as a service

Software-as-a-service, vaak afgekort tot SaaS, is een licentiemodel van softwarelevering waarbij de software en vaak ook de bijbehorende gegevens op afstand worden gehost. Meestal is dit in de cloud. SaaS is een van de drie hoofdcategorieën van cloud computing, naast infrastructuur-as-a-service en platform-as-a-service.

Kenmerken van software as a service

Het SaaS-model heeft een aantal kernkenmerken die het onderscheiden van andere softwaremodellen. Een daarvan is het maandelijkse of jaarlijkse licentiemodel. In plaats van de software aan te schaffen, betalen gebruikers een abonnement om toegang te krijgen tot de software. Hierdoor hoeven bedrijven de software niet op hun eigen servers te onderhouden of te updaten. Andere kenmerken zijn onder meer cloudlevering, beveiliging op afstand, en in veel gevallen, aanpassingsmogelijkheden.

Het Belang van software as a service

SaaS-modellen hebben de software-industrie revolutionair veranderd. Ze hebben bedrijven in staat gesteld om snel up-to-date software en diensten tot hun personeel te leveren, zonder de nood aan uitgebreide IT-afdelingen. Daarnaast kunnen bedrijven middelen besparen op IT-hardware en infrastructuur, omdat veel van deze diensten nu worden gehost in de cloud. Bovendien kunnen ze de kosten van onderhoud en updates elimineren, aangezien deze verantwoordelijkheden worden overgedragen aan de SaaS-leverancier.

Toekomst van software as a service

De toekomst van SaaS belooft nog meer innovatie en uitbreiding in verschillende sectoren en industrieën. Naarmate meer bedrijven het gemak en de efficiëntie van cloud-diensten ontdekken, zal de vraag naar SaaS-oplossingen waarschijnlijk blijven groeien. Bovendien maken ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en machine learning nieuwe en opwindende mogelijkheden mogelijk voor wat SaaS-producten kunnen doen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!