Marge

Leer over de betekenis van 'marge' in marketing, het belang ervan en hoe deze kan worden berekend om de winstgevendheid van een product of dienst te bepalen.

Betekenis: marge

In de marketingtermen is 'marge' een term die vaak wordt gebruikt om het verschil aan te geven tussen de kosten van een product of dienst en de prijs waarvoor deze uiteindelijk verkocht wordt. Dit wordt ook wel winstmarge genoemd.

Het berekenen van de marge is belangrijk voor bedrijven om te bepalen hoe winstgevend een bepaald product of dienst is. De marge kan ook helpen bij het maken van beslissingen over prijsstelling of verkoopstrategieën.

Belang van marge in marketing

In marketing speelt de marge een cruciale rol, omdat het inzicht biedt in de financiële gezondheid van een bedrijf. Het bepaalt in hoeverre de inkomsten van een bedrijf de kosten dekken en daarmee de winstgevendheid ervan.

Daarnaast kan de marge een bedrijf ook helpen zijn doelen te bereiken. Bijvoorbeeld, als een bedrijf probeert te groeien en marktaandeel te winnen, kan het besluiten om de marge te verlagen en de prijzen te verlagen om klanten aan te trekken.

Bij het nemen van dergelijke beslissingen is het belangrijk om rekening te houden met , een andere belangrijke marketingterm.

Berekening van de marge

De marge kan op verschillende manieren berekend worden, afhankelijk van de specifieke behoeften van een bedrijf. Een veelvoorkomende formule is de brutowinstmarge, die wordt berekend door de brutowinst te delen door de totale omzet en vervolgens te vermenigvuldigen met 100 om een percentage te krijgen.

Door de marge grondig te begrijpen en toe te passen, kunnen bedrijven hun financiële succes beheren en plannen voor toekomstige groei.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!