Bid

Een 'bid' in marketing refereert naar het bedrag dat adverteerders bereid zijn te betalen voor een klik op hun advertentie in een pay-per-click model.

Betekenis: Bid

Een bid verwijst in de marketingwereld naar het bedrag dat een adverteerder bereid is te betalen voor één klik op hun advertentie binnen het pay-per-click (PPC) model. Binnen dit model, hoe hoger de bid, hoe groter de kans dat de advertentie wordt vertoond aan potentiële klanten. Het aantal biedingen en het bedrag dat wordt geboden, heeft direct invloed op de positie van een advertentie op de resultatenpagina van een zoekmachine.

Hoe werkt een Bid?

Een advertentiecampagne in een online PPC-platform zoals Google Adwords of Bing Ads, begint met het instellen van een maximum bid. Dit is het hoogste bedrag dat een adverteerder bereid is te betalen voor een klik op hun advertentie. Het biedsysteem is een veilingproces, waarbij elke keer dat een advertentie wordt vertoond, er een veiling plaatsvindt. De adverteerder met het hoogste bid wint in de veiling en hun advertentie wordt als eerste getoond.

Relevantie van een Bid

Het succes van een PPC-campagne hangt grotendeels af van het correct instellen en beheren van bids. Een goed beheerde bid kan leiden tot een hogere positie in de zoekresultaten, wat op zijn beurt kan resulteren in meer klikken en mogelijk meer verkopen. Het is dus cruciaal voor adverteerders om hun bids strategisch in te stellen en continu te optimaliseren. Voor meer informatie over hoe te bieden en de verschillende biedstrategieën, bekijk onze pagina over PPC.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!