Metadata

Metadata verwijst naar de informatie die wordt gebruikt om andere gegevens te beschrijven, identificeren en beheren, speelt een belangrijke rol in marketing en SEO.

Betekenis: metadata

Metadata is een term die je vaak hoort in de wereld van digitale marketing en kan worden beschouwd als de 'gegevens over gegevens'. In feite is het informatie die wordt gebruikt om andere gegevens te beschrijven, identificeren en beheren. Het helpt bij het sorteren en organiseren van gegevens, waardoor het zoeken en vinden van specifieke gegevens eenvoudiger wordt. Denk hierbij aan miniaturisation-tags en titelbeschrijvingen voor webpagina's, deze kunnen door zoekmachines worden opgepikt en helpen bij het rangschikken van je website.

Belang van metadata in marketing

In de marketingwereld draagt metadata bij aan betere SEO resultaten. Dit komt omdat het zoekmachines voorziet van de nodige informatie om de inhoud van webpagina's te begrijpen. Kwalitatief goede metadata kan daarmee bijdragen aan het verbeteren van de website zichtbaarheid en aan het verhogen van de klikfrequentie.

In relatie tot andere marketingtermen, kan metadata worden geassocieerd met termen zoals Web Analytics. Deze termen benadrukken het belang van effectieve data-analyse en optimalisatie, aspecten waar metadata een rol in speelt.

Soorten metadata

Er zijn verschillende soorten metadata, waaronder descriptieve, structurele en administratieve metadata. Descriptieve metadata, zoals titeltags en metabeschrijvingen, helpen bij het identificeren en ontdekken van specifieke content. Structurele metadata toont de relatie tussen objecten en helpt bij navigatie. Administratieve metadata geeft informatie over bronbeheer en bevat technische informatie zoals bestandstype en grootte.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!