Return on investment

Return on investment, ook wel ROI, is een financiële ratio die de winstgevendheid van een investering aangeeft door de winst te delen door de kosten.

Betekenis: return on investment

Return on investment, vaak afgekort tot ROI, is een essentiële marketingterm die gebruikt wordt om de doeltreffendheid van investeringen aan te meten. Met andere woorden, het meet het rendement van een specifieke investering.

Hoe werkt return on investment?

ROI is een financiële ratio die veelal wordt gebruikt om de waarschijnlijkheid van een winstgevende investering aan te geven. Het wordt berekend door de winst van een investering te delen door de kosten, en het resultaat te vermenigvuldigen met 100 om een percentage te krijgen. Dit percentage is de ROI.

Belang van ROI in marketing

In marketing is het bijzonder nuttig, omdat het marketeers helpt te begrijpen welke strategieën en tactieken het meest effectief zijn. Want door de ROI van verschillende marketingactiviteiten te berekenen, kunnen bedrijven bepalen waar ze hun geld het beste kunnen investeren om de grootste winst te behalen.

Return on investment berekenen

Om de ROI te berekenen, trekt u eerst de kosten van de investering af van de opbrengsten die deze heeft gegenereerd. Het resultaat deelt u vervolgens door de kosten van de investering. Tot slot, vermenigvuldigt u de uitkomst met 100 om het als percentage te presenteren.

Het belangrijkste om te onthouden over ROI is dat het een verhouding is, geen absoluut cijfer. Een ROI van 100% betekent dat je exact hetzelfde bedrag hebt verdiend als je hebt geïnvesteerd. Een hogere ROI betekent dat de investering winstgevend was, terwijwijl een lagere ROI suggereert dat je wellicht niet al je geïnvesteerde geld hebt terugverdiend.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!