Facebook edgerank

Facebook edgerank is het algoritme dat bepaalt welke berichten je in je nieuwsfeed ziet, gebaseerd op interactie en relevantie.

Betekenis: Facebook edgerank

Heb je je wel eens afgevraagd waarom je bepaalde berichten wel in je Facebook nieuwsoverzicht ziet en andere niet? Het antwoord ligt in het geheimzinnige algoritme achter Facebook: de Facebook edgerank. Deze term beschrijft het algoritme dat Facebook gebruikt om te bepalen welke berichten en updates zichtbaar moeten zijn in de nieuwsfeed van een gebruiker. Als bedrijf of merk is het belangrijk te begrijpen hoe Facebook edgerank werkt, want het kan het verschil maken tussen zichtbaarheid en onzichtbaarheid.

De edgerank formule kijkt naar verschillende factoren om te beslissen welke inhoud de gebruiker te zien krijgt. Deze factoren omvatten de affiniteit die een gebruiker heeft met de maker van het bericht, de interactie of 'engagement' die het bericht krijgt zoals likes, reacties, en shares, en de actualiteit van het bericht. Hoe hoger de score van een bericht volgens dit algoritme, des te groter de kans dat het opduikt in de feeds van gebruikers.

Begrijpen hoe je de elementen van de Facebook edgerank kunt beïnvloeden en optimaliseren, is een kunst op zich. Marketeers die scherp zijn op het maximaliseren van de impact van hun Facebook content, zorgen ervoor dat ze aantrekkelijke posts creëren die aanzetten tot interactie, regelmatig updaten en inhaken op actuele gebeurtenissen om hun zichtbaarheid in het nieuwsoverzicht te vergroten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!