Bounce rate

Bounce rate: Percentage bezoekers dat een website verlaat zonder verder te navigeren. Belangrijk in online marketing. Kan negatieve gevolgen hebben voor SEO. Verminderen door o.a. content verbeteren en user-friendly maken.

Betekenis: bounce rate

De bounce rate is een belangrijke term in de wereld van online marketing. Eigenlijk is het gewoon een ander woord voor wegstuiterpercentage. Het komt erop neer dat het de percentage is van bezoekers die een website verlaten zonder verder te navigeren naar een andere pagina binnen diezelfde website. De bounce rate geeft aan hoeveel mensen 'afketsen', oftewel je website bezoeken en dan meteen weer verlaten.

Hoe wordt bounce rate gemeten?

De bounce rate wordt gemeten als een percentage van totale website bezoeken en is gerelateerd aan de gebruikersinteractie. Dus bijvoorbeeld, als je website 100 bezoekers heeft en 40 daarvan verlaten de site na het bekijken maar van één pagina, dan is je bounce rate 40%.

Wat betekent een hoge bounce rate?

Een hoge bounce rate kan verschillende dingen betekenen. Het kan zijn dat je site niet gebruiksvriendelijk is, dat de inhoud niet relevant is voor de bezoeker of dat de bezoeker gewoon niet de informatie kan vinden die hij zoekt. Het is belangrijk om dit te analyseren, omdat een hoge bounce rate negatieve gevolgen kan hebben voor de SEO (zoekmachineoptimalisatie) van je website.

Hoe de bounce rate te verminderen?

Er zijn verschillende manieren om de bounce rate te verminderen. Dit kan zijn door het verbeteren van de content op de pagina, het user-friendly maken van de website of het optimaliseren van de laadsnelheid. Ook kan conversie-optimalisatie een rol spelen in het reduceren van de bounce rate. Uiteindelijk is het doel om de bezoeker zolang mogelijk op je website te houden.

Voor de volgende term gaan we het hebben over conversie-optimalisatie.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!