Skyscraper techniek

Strategie om sterke content te maken door bestaande populaire artikelen te overtreffen voor betere SEO.

Betekenis: skyscraper techniek

In de wereld van content marketing vertegenwoordigt de skyscraper techniek een strategische aanpak om je zichtbaarheid in zoekmachines te vergroten en hoogwaardiger internetverkeer naar je site te leiden. Deze methode draait om het vinden van succesvolle content binnen je niche en deze als fundament te gebruiken om iets nog beters te creëren. Het is alsof je een wolkenkrabber bouwt: je ziet een hoog gebouw en besluit om een nog hogere wolkenkrabber ernaast te plaatsen.

Concreet houdt het in dat je onderzoek doet naar populaire onderwerpen of veel gedeelde artikelen die relevant zijn voor jouw doelgroep. Vervolgens analyseer je deze content om te begrijpen wat het zo succesvol maakt. Daarna gebruik je dat inzicht om een eigen, meer gedetailleerd en waardevol artikel te produceren dat dezelfde onderwerpen op een grondigere of innovatievere wijze bespreekt, met als doel het oorspronkelijke stuk te overtreffen. Het resultaat is content die niet alleen hoger kan ranken in zoekresultaten, maar ook natuurlijke backlinks kan aantrekken vanwege de verhoogde waarde die het aan de lezers biedt.

Toepassing van de strategie

De toepassing van deze techniek vereist een goede dosis creativiteit en onderzoek. Met gebruik van diverse tools analyseer je welke bijdragen binnen jouw vakgebied het best presteren en identificeer je kansen om deze te verbeteren met extra diepte, nieuwe informatie of een uniek perspectief. Cruciaal is dat de verbeterde inhoud vervolgens actief wordt gepromoot, zodat je doelgroep het kan vinden en delen. Dit kan onder meer door het gebruik van social media kanalen, e-mailmarketing en het aangaan van relaties met influencers of andere websites in je niche. Dit bevordert de verspreiding van je content en draagt bij aan de autoriteit van je website.

Voordelen van de skyscraper techniek

Een van de grote voordelen van de skyscraper techniek is dat het kan helpen bij het opbouwen van een sterk linkprofiel, wat weer een belangrijke SEO-factor is. Door betere content te leveren dan er al bestaat, kun je andere sites aanmoedigen om naar jouw pagina te linken in plaats van naar de concurrentie. Bovendien kan deze aanpak ervoor zorgen dat je als een autoriteit binnen je vakgebied wordt gezien, hetgeen kan leiden tot meer vertrouwen van je doelgroep en een hogere conversieratio.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!