Algemene verordening gegevensbescherming

De algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is een EU-regelgeving die individuele privacyrechten beschermt en bedrijven bepaalde verantwoordelijkheden geeft voor het omgaan met persoonlijke gegevens.

Betekenis: algemene verordening gegevensbescherming

De algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is een regelgeving in de EU die de privacyrechten van individuen beschermt en bedrijven verantwoordelijk stelt voor de manier waarop ze persoonlijke gegevens verzamelen, opslaan en gebruiken. Deze regelgeving speelt een cruciale rol in de wereld van digitale marketing, waar gegevens collectie en gebruik gebruikelijk is.

Belang van algemene verordening gegevensbescherming in Marketing

De AVG heeft een grote impact gehad op de marketingindustrie. Marketeers moeten nu zorgvuldiger zijn met hoe ze persoonlijke gegevens verzamelen en gebruiken en ervoor zorgen dat ze toestemming hebben van de betrokkenen. Dit heeft geleid tot het ontstaan van permission marketing, een benadering van marketing waarbij bedrijven expliciete toestemming vragen voordat ze marketingmateriaal naar individuen sturen.

Compliance met de algemene verordening gegevensbescherming

Als marketingprofessional is het belangrijk om AVG-compliant te zijn om juridische problemen te voorkomen en het vertrouwen van klanten te behouden. Dit betekent dat je duidelijk moet communiceren hoe je klantgegevens verzamelt en gebruikt, en dat je op verzoek van klanten hun gegevens moet kunnen aanpassen of verwijderen. Het kan ook betekenen dat je moet samenwerken met een Data Protection Officer om er zeker van te zijn dat je voldoet aan alle aspecten van de AVG.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!