Positie

In marketing refereert 'positie' naar de plaats die een product, merk of bedrijf inneemt in de gedachte van de consument, in vergelijking met concurrenten.

Betekenis: Positie

In marketingtermen is de positie een zeer belangrijke factor. Het verwijst naar de plaats die een product, merk of bedrijf inneemt in de geest van de consument, in vergelijking met zijn concurrenten. Het is de manier waarop de consument de unieke eigenschappen of kwaliteiten van een product of merk waarneemt.

Positie verkrijgen

Het vaststellen van een positie is een strategische activiteit die de basis vormt voor marketingcommunicatie. Het omvat het identificeren van onderscheidende kenmerken of voordelen die een specifiek product, dienst, merk of bedrijf onderscheiden van de concurrentie. Dit betekent ook dat men inzicht moet hebben in de doelgroep, concurrenten, en de sterke punten van het eigen aanbod.

Waarom is positie belangrijk?

Positie is ontzettend belangrijk omdat het de perceptie van een klant over producten en diensten beïnvloedt. Een sterke positie in de markt maakt een merk herkenbaarder en succesvoller. Het sluit nauw aan bij het concept branding, dat gericht is op het creëren van een unieke identiteit in de geest van de doelgroep. Daarnaast helpt een goede positie bij het nemen van juiste marketingbeslissingen, zoals prijsbepaling, distributie en promotie.

Voorbeeld van positie

Een goed voorbeeld van een sterke positie is Apple. In de geest van veel consumenten staat Apple gelijk aan innovatie, kwaliteit en een eenvoudig, gestroomlijnd design. Deze positie heeft bijgedragen aan de sterke en loyale klantengroep van Apple, en heeft het bedrijf in staat gesteld om hogere prijzen te vragen voor hun producten dan hun concurrenten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!