Business continuity plan

Een business continuity plan is een strategie die instructies bevat voor het omgaan met calamiteiten of onderbrekingen die de normale bedrijfsvoering kunnen verstoren.

Betekenis: business continuity plan

Een business continuity plan (BCP) is een strategisch document dat instructies en procedures beschrijft die moeten worden gevolgd in het geval van een ramp, onderbreking van de dienstverlening of andere onvoorziene gebeurtenis die de normale bedrijfsvoering kan verstoren.

Het belang van een business continuity plan

In de competitieve, snelle wereld van vandaag, kan zelfs de kleinste onderbreking van de dienstverlening ernstige gevolgen hebben voor de winstgevendheid, het merkimago, de klanttevredenheid en zelfs de bedrijfscontinuïteit. Met een goed ontwikkeld BCP kan een bedrijf zo snel mogelijk weer operationeel zijn na een crisis en de impact van de verstoring minimaliseren.

Onderdelen van een business continuity plan

Een typisch BCP bevat elementen zoals noodherstelplannen, gegevensback-up plannen en communicatieplannen voor crises. Het geeft ook specifieke stappen voor het herstellen van kritieke functies en processen, zoals IT-systemen, productie- en leveringsketens, en klantenservices.

Het creëren van een business continuity plan

Het creëren van een robuust BCP vereist zorgvuldige planning, weloverwogen analyse, en regelmatige actualisering en testen. De input van alle belangrijke belanghebbenden, waaronder werknemers, klanten, leveranciers en hulpdiensten, is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat het plan uitgebreid en effectief is.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!