Advertentienetwerk

Een advertentienetwerk is een platform dat websites en adverteerders met elkaar verbindt voor de inkoop van advertentieruimte. Ze gebruiken Real Time Bidding systemen en zijn onmisbaar voor online marketing.

Betekenis: Advertentienetwerk

Een advertentienetwerk is een entiteit, vaak beheerd door een derde partij, die een groep websites met adverteerders verbindt om advertentieruimte te kopen. De functie van een advertentienetwerk is dus om vraag en aanbod van online advertenties te matchen, waarbij uitgeverijen advertentieruimte aanbieden en adverteerders op zoek zijn naar ruimte om hun producten of diensten te promoten. Het voordeel van een advertentienetwerk is dat adverteerders toegang hebben tot een grote hoeveelheid sites zonder dat ze elk individueel hoeven te benaderen.

Werking van een Advertentienetwerk

Een advertentienetwerk werkt meestal met een 'Real Time Bidding' (RTB) systeem, een technologie waarbij advertentieruimte wordt geveild op het moment dat een webpagina wordt geladen door een gebruiker. Als een pagina wordt geladen en er is ruimte voor een advertentie, wordt er informatie over de pagina en de gebruiker verzonden naar een advertentienetwerk. De adverteerders bieden vervolgens in realtime op de ruimte en de adverteerder met het hoogste bod zal zijn advertentie laten zien aan de gebruiker.

Het belang van Advertentienetwerken voor Online Marketing

Advertentienetwerken zijn essentiële tools in online marketing. Ze bieden een efficiënte manier om met één handeling meerdere advertentieruimten te bereiken. Dit maakt het proces van het plaatsen en beheren van advertenties makkelijker en kosteneffectiever. Daarnaast kunnen advertentienetwerken helpen bij het verbeteren van de effectiviteit van advertentiecampagnes door middel van doelgroepsegmentatie en geavanceerde targeting mogelijkheden.

Zie ook: Online Marketing in Rhenen

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!