Poemmodel

Het POEMmodel verenigt betaalde, eigen en verdiende media voor holistische marketingstrategieën en merkoptimalisatie.

Betekenis: poemmodel

Het poemmodel is een krachtige strategie binnen de wereld van marketing die staat voor 'Paid, Owned, Earned Media'. Dit model deelt de mediakanalen op in drie categorieën, namelijk betaalde, eigen en verdiende media. Samen vormen ze een holistische benadering voor bedrijven en merken om hun zichtbaarheid en interactie met hun doelgroep te maximaliseren.

Componenten van het poemmodel

Elk onderdeel van het poemmodel heeft een unieke rol binnen de marketingmix:

  • Paid Media: Hier betreft het alle marketinginspanningen waarvoor betaald wordt, zoals advertenties op Google, social media ad-campagnes en display advertenties. Dit is ideaal voor het vergroten van bereik en het genereren van verkeer.
  • Owned Media: Dit zijn de kanalen die het bedrijf zelf in bezit heeft, zoals de website, blog, en social media accounts. Deze zorgen voor controle over de boodschap en het versterken van de relatie met de doelgroep.
  • Earned Media: Dit is publiciteit of exposure die je 'verdient'. Het kan gaan om mond-tot-mondreclame, klantenrecensies, media vermeldingen en meer. Het is een teken van autoriteit en vertrouwen.

Voordelen van het toepassen van het poemmodel

Het integreren van Paid, Owned en Earned Media leidt tot een versterkt merkimago en een verbeterde return on investment. Het stimuleert merkbewustzijn, klantenbinding en uiteindelijk ook de omzet. Bovendien biedt het nuttige inzichten in de effectiviteit van verschillende soorten media en helpt het bij het optimaliseren van marketing campagnes.

Toepassing in de praktijk

Door een evenwichtige mix van betaalde, eigen en verdiende media toe te passen, kunnen bedrijven hun boodschap op een consistente en effectieve manier overbrengen. Het poemmodel biedt een raamwerk voor het analyseren van de prestaties van verschillende marketingtechieken, om zo de strategie voortdurend te kunnen finetunen voor optimaal resultaat.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!