Break even

Break even verwijst naar het punt waar de opbrengsten van een bedrijf exact gelijk zijn aan de kosten. Het is een prestatie-indicator die aangeeft wanneer een bedrijf winst noch verlies maakt.

Betekenis: break even

In de wereld van marketing verwijst de term "break even" naar het punt waarbij de opbrengsten van een bedrijf exact gelijk zijn aan de kosten. Met andere woorden, wanneer een bedrijf break even bereikt heeft, maakt het noch winst, noch verlies.

Het belang van break even

Het bereiken van het break evenpunt is een belangrijk doel voor elke onderneming, vooral voor startups en nieuwe bedrijven. Dit is het punt waarop het bedrijf zichzelf kan ondersteunen in plaats van een beroep te doen op externe financiering. De meeste ondernemers en managers gebruiken de break even analyse als hulpmiddel om de bedrijfsprestaties te beoordelen en de geprojecteerde winstgevendheid te berekenen.

Hoe de break even berekenen?

De break even berekening is relatief eenvoudig. De totale vaste kosten worden gedeeld door de prijs per eenheid min de variabele kosten per eenheid. Dit geeft het aantal eenheden dat moet worden verkocht om break even te bereiken. Met deze formule kan het bedrijf exact weten hoeveel het moet verkopen om de kosten te dekken.

Break-Even in de praktijk

Elk bedrijf streeft ernaar om zo snel mogelijk break even te bereiken. Een vroege break even betekent dat het bedrijf efficiënt is in termen van kostenbeheer en prijsstelling. Bovendien geeft het de onderneming ademruimte om te groeien en winstgevende strategieën uit te voeren zonder constant bezorgd te zijn over het afdekken van kosten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!