Conversion rate optimization cro

Conversion rate optimization (CRO) is een digitale marketingstrategie gericht op het verhogen van de conversie van websitebezoekers naar klanten.

Betekenis: conversion rate optimization cro

Conversion-Rate-Optimization (CRO) is een proces in digitale marketing dat zich richt op het vergroten van de effectiviteit van een website om de bezoekers om te zetten in klanten. Dit doet men door de ervaring van de bezoeker op de website te verbeteren en belemmeringen voor conversie weg te nemen, zoals ingewikkelde navigatie, te veel tekst, onduidelijke call-to-actions enzovoort.

Belang van conversion rate optimization cro

Het hebben van een goede CRO-strategie kan cruciaal zijn voor het succes van een bedrijf, omdat het in directe relatie staat met de verkoop en omzet. Hoe hoger de conversieratio, hoe hoger de winst. Bovendien kan CRO helpen om de gemiddelde kosten per acquisitie te verlagen door het maximaliseren van de waarde van bestaande bezoekers zonder te hoeven besteden aan de acquisitie van nieuwe bezoekers.

Hoe CRO werkt

CRO maakt gebruik van data-analyse om te begrijpen hoe bezoekers zich op een website gedragen en wat hun hindernissen zijn om te converteren. Met deze inzichten worden verbeteringen op de website aangebracht, bijvoorbeeld door de lay-out van de website te wijzigen, de tekst in de call-to-action te verduidelijken of het aankoopproces te vereenvoudigen. Deze verbeteringen worden dan getest met behulp van A/B-testen om te kijken of ze inderdaad leiden tot een verhoging van de conversieratio.

Tips voor succesvolle conversion rate optimization cro

Beslis op basis van data, niet op basis van een gevoel. Bouw een cultuur van testen en leren: elke mislukking is een kans om te leren en verbeteren. En vergeet niet de hele bezoekerservaring in overweging te nemen – de ervaring begint al voordat een bezoeker op uw website belandt en gaat door nadat ze zijn vertrokken.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!