Duale distributie

Duale distributie verwijst naar het gebruik van twee of meer distributiekanalen door een bedrijf om zijn producten of diensten te verkopen, zoals online en offline kanalen.

Betekenis: duale distributie

In de marketingwereld, verwijst duale distributie naar een praktijk waarbij een bedrijf zijn producten of diensten verkoopt via twee of meer verschillende distributiekanalen. Dit gaat vaak om zowel directe als indirecte kanalen.

Hoe werkt duale distributie?

Duale distributie wordt vaak gezien bij bedrijven die hun producten zowel online als offline willen verspreiden. Een goed voorbeeld hiervan is een kledingmerk dat zijn producten verkoopt in zijn eigen winkels, via detailhandelaars en ook op hun eigen website.

Voordelen van duale distributie

Met duale distributie kan een bedrijf een groter marktaandeel bereiken, de zichtbaarheid van zijn producten verbeteren en de omzet verhogen. Bovendien biedt het bedrijven meer controle over hun merkbeeld, prijsstelling en distributieproces.

Dit maakt duale distributie een krachtig instrument in de marketingmix.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!