Abcdanalyse

'Een abcdanalyse is een marketingmethode die producten of klanten indeelt op basis van hun waarde voor het bedrijf, waarbij 'Activators', 'Barriers', 'Canvassers' en 'Drivers' centraal staan.

Betekenis: abcdanalyse

De term abcdanalyse is een veelgebruikte marketingmethode die wordt gebruikt voor het categorieëren van producten of klanten op basis van hun waarde of bijdrage aan het bedrijf. De letters 'ABCD' staan voor 'Activators', 'Barriers', 'Canvassers' en 'Drivers', die elk een specifieke rol spelen in deze analyse.

Waaruit bestaat de abcdanalyse?

De abcdanalyse bestaat uit vier elementen. 'Activators' zijn de triggers die een consument aanzetten tot actie, of het nu gaat om een aankoopbeslissing of brand loyalty. 'Barriers' daarentegen kunnen de obstakels zijn die voorkomen dat een potentiële klant een aankoop doet. 'Canvassers' staan voor de diverse mediacanalen of contactpunten die een merk gebruikt om zijn boodschap over te brengen. Tot slot zijn 'Drivers' de motiverende factoren die een klant aanzetten tot actie.

Het belang van abcdanalyse in Marketing

Door middel van de abcdanalyse kan een bedrijf beter begrijpen welke factoren invloed hebben op de klantbesluitvorming en hoe deze factoren kunnen worden aangepakt om zo een positieve klantervaring te creëren. Dit kan zowel zaken betreffen zoals het verbeteren van de productkwaliteit, het elimineren van aankoopbelemmeringen, het optimaliseren van advertentiekanalen, als het aanboren van nieuwe klantbehoeften of motivaties.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!