Lorem ipsum

HTML-code voor een marketing pagina met informatie over 'Lorem ipsum', het gebruik ervan in ontwerpprocessen en de relatie met content strategie. Bevat een interne link.

Betekenis: Lorem ipsum

Lorem ipsum is in de marketingwereld een bekende term voor het gebruik van plaatsvervangende tekst tijdens het ontwerpen van producten, vooral websites. Het is een vorm van "greeking" waarbij het ontwerp van de inhoud losstaat van de werkelijke inhoud. Deze tekst is gebaseerd op een passage uit een Latijns essay door Cicero en wordt gebruikt omdat hij een redelijk gewone verdeling van letters en woorden heeft, waardoor het lijkt op natuurlijke taal.

Toepassing van Lorem ipsum

In marketing gebruiken ontwerpers Lorem ipsum om te laten zien hoe een webpagina, flyer of ander ontworpen document eruit zal zien als het eenmaal is gevuld met definitieve tekst. Het is een effectieve manier om te focussen op het visuele zonder afleiding van de inhoud. Zodra de lay-out wordt goedgekeurd, wordt de Lorem ipsum vervangen door de daadwerkelijke tekst.

Lorem ipsum en content strategie

Het gebruik van Lorem ipsum heeft een directe relatie met content strategie. Hoewel het handig kan zijn voor het beoordelen van ontwerpen, kan overmatig gebruik ervan leiden tot verwaarlozing van de inhoud, wat een cruciale factor is in marketing. Content strategie houdt in dat vanaf het begin rekening wordt gehouden met de daadwerkelijke tekst, zodat de vormgeving en de inhoud evenveel aandacht krijgen en naadloos samenwerken.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!