Spindoctor

Een spindoctor is een PR en politiek professional, die gespecialiseerd is in het vormgeven en aanpassen van berichten om publieke perceptie te beïnvloeden.

Betekenis: Spindoctor

Een spindoctor is een professional in de wereld van Public Relations en politiek die gespecialiseerd is in het zorgvuldig vormgeven en aanpassen van berichten om de perceptie van het publiek te vormen of veranderen. Ze gebruiken geslepen communicatiestrategieën om de reputatie van een individu, organisatie of beleid te verbeteren of te beschermen, vaak met behulp van massamedia.

Werk van een Spindoctor

Een spindoctor weet goed hoe de media en de publieke mening werken. Ze creëren en verzenden krachtige berichten die passen bij de strategie en doelen van hun klant. Dit kan inhouden dat ze een positieve draai geven aan negatieve gebeurtenissen, informatie op een bepaalde manier framen om het in het meest gunstige licht te tonen, of zelfs de aandacht afleiden van potentieel schadelijke kwesties.

Spindoctoring in Marketing

In de wereld van marketing wordt spindoctoring vaak gebruikt om merkimago's te beheersen en te verbeteren. Of het nu gaat om het lanceren van een nieuw product, het omgaan met een PR-crisis of het proberen te groeien in een competitieve markt, spindoctors kunnen een sleutelrol spelen in de manier waarop een bedrijf wordt gezien door de consument en de media.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!