Imago

Imago is de perceptie en mening die mensen hebben over een merk of organisatie, beïnvloed door kwaliteit, prijs, service en promotie, cruciaal in marketing.

Betekenis: imago

Imago, een belangrijke term in marketing, betreft de algemene perceptie en mening die mensen hebben over een merk, product of organisatie. Dit kan zowel positief als negatief zijn en wordt vaak beïnvloed door aspecten zoals kwaliteit, prijs, service, en ook door de manier waarop een bedrijf zich presenteert via reclame en andere promotiemiddelen.

Belang van imago in marketing

Een sterk imago kan een bedrijf helpen om zich te onderscheiden van de concurrentie, waarde toe te voegen aan producten en diensten en loyaliteit te creëren bij klanten. Dit is de reden waarom merken veel tijd, moeite en geld investeren in het bouwen en onderhouden van hun imago. Lees meer over dit onderwerp op de pagina Branding.

Hoe het imago te verbeteren

De eerste stap om een positief imago te creëren is door het leveren van kwaliteitsproducten of -diensten en uitstekende klantenservice. Daarnaast is het belangrijk dat de communicatie en promotieactiviteiten van een bedrijf consistent zijn en de waarden van het merk weerspiegelen. Ook kan het behulpzaam zijn om reputatiemanagement technieken te gebruiken om eventuele negatieve percepties te beheersen en te verbeteren. Lees meer over deze technieken op de pagina Reputatiemanagement.

Samenvatting

Imago is een cruciaal onderdeel van marketing. Het heeft invloed op hoe klanten een merk of bedrijf zien en kan daarmee de verkoop en winstgevendheid beïnvloeden. Merken moeten daarom constant werken aan het bouwen en behouden van een positief imago.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!