Softlaunch

Een softlaunch is een marketingstrategie waarbij een product of dienst op kleinschalige basis wordt uitgerold voor een testfase vóór de volledige officiële lancering.

Betekenis: softlaunch

In de wereld van marketing betekent 'softlaunch' het uitrollen van een product of dienst op een kleinschalige of testbasis voordat het volledig en officieel wordt gelanceerd. Dit is een strategie om feedback te verkrijgen, eventuele problemen op te sporen en te verbeteren, en een buzz te creëren rond het product voorafgaand aan de volledige lancering.

Waarom een softlaunch?

Bedrijven gebruiken een softlaunch om te testen hoe het product of de dienst presteert onder een selectieve groep consumenten. Het stelt hen in staat om problemen te identificeren en aan te passen voordat het product op de grote markt wordt gebracht. Dit helpt bedrijven om te voorkomen dat grote, kostbare fouten worden gemaakt tijdens de volledige lancering.

Softlaunch vs. hard-launch

Bij een softlaunch kan een bedrijf het product of de dienst beperken tot bepaalde geografische gebieden of doelgroepen. Het is minder grootschalig en minder intensief dan een hard-launch, waarbij het product of de dienst wordt gepresenteerd aan de volledige markt tegelijk. Een softlaunch is vaak stiller en strategischer, terwijl een hard-launch meestal gepaard gaat met veel publiciteit en marketinghype.

Voorbeeld van een softlaunch

Een voorbeeld van een softlaunch kan zijn wanneer een bedrijf een nieuwe app uitrolt. Ze kunnen de app eerst lanceren in een bepaalde regio of voor een specifieke groep gebruikers voordat ze het wereldwijd uitrollen. Dit geeft hen de mogelijkheid om feedback te verzamelen, bugs te corrigeren en de gebruikservaring te verbeteren voor een bredere lancering.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!